Fläskfilégryta med ost- och senapssås
                                
                                     45 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                                    Varmrätt
                        
                    
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
         
    Fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost. Enkel, snabb och god favorit!
Ingredienser
| 
                                            
                                                Fläskfilé
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 2½ dl | |
| 
                                            
                                                Torrt vitt vin
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Kalvfond
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Dijonsenap
                                            
                                     | 1 msk | 
| 50 g | 
| 
                                            
                                                Bulgur
                                            
                                     | 2 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Färsk broccoli
                                            
                                     | 250 g | 
| 
                                            
                                                Hackad färsk persilja
                                            
                                     | ½ dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Riv överbliven ost och frys in. Perfekt till lasagne och gratänger. Hacka och frys in örter som ledsnat eller gör en pesto.
Näringsvärden, per port
Energi:
486 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g | 
| Protein: | 32,4 % | 38,7 g | 
| Fett: | 35,5 % | 19,5 g | 
| Kolhydrater: | 28,6 % | 34,2 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    