Flädersill

30 min Brunch Buffé Förrätt
Flädersill

Sill med fräsch smak av försommarens fläderblommor och äpple. Det går utmärkt att placera hela blomklasar i sillburken, men ta gärna bort dem före servering då de blir bruna av att ligga i lagen.

Ingredienser

Inläggningssill
1 burk
Vatten
1½ dl
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
½ dl
Konc fläderblomssaft
½ dl
Svartpepparkorn
8
Grönt äpple
½
Bit purjolök, ca 15 cm
1

Gör så här

  • Koka upp vatten, ättika, strösocker, fläderblomssaft och svartpepparkorn. Koka tills sockret löst sig och låt kallna.
  • Skölj sillen och skär filéerna i 2 cm breda bitar.
  • Skölj äpple och purjolök. Strimla purjolöken och skär äpplet i tunna skivor.
  • Varva purjolök, äpple och sill i en glasburk och slå på fläderlagen. Låt stå i kyl minst 2 dygn innan servering.
  • Servera med en klick matyoghurt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

267 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,8 g
Protein: 10,6 % 7 g
Fett: 35,7 % 10,8 g
Kolhydrater: 53,7 % 35,3 g
https://www.arla.se/recept/fladersill/