Flädersill
30 min
Brunch
Buffé
Förrätt
•

Sill med fräsch smak av försommarens fläderblommor och äpple. Det går utmärkt att placera hela blomklasar i sillburken, men ta gärna bort dem före servering då de blir bruna av att ligga i lagen.
Ingredienser
Inläggningssill
|
1 burk |
---|---|
Vatten
|
1½ dl |
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
Strösocker
|
½ dl |
Konc fläderblomssaft
|
½ dl |
Svartpepparkorn
|
8 |
Grönt äpple
|
½ |
Bit purjolök, ca 15 cm
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
267 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 10,6 % | 7 g |
Fett: | 35,7 % | 10,8 g |
Kolhydrater: | 53,7 % | 35,3 g |

