Fläderpannacotta

3 tim 10 min Efterrätt
Fläderpannacotta

Det smakar sommar om pannacottan. Den populära italienska gräddpuddingen har fått smak av både fläder och vanilj och extra syra av gräddfil. Servera gärna med färska bär och krossade mandelskorpor.

Ingredienser

Gelatinblad
2
1½ dl
Konc fläderblomssaft
½ dl
Strösocker
2 msk
Vaniljpulver
½ krm
2 dl

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Koka upp grädde, saft, socker och vaniljpulver i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden.
  • Rör i gräddfil och låt svalna något. Fördela i små glas och låt stå i kyl ca 3 tim.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

175 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/fladerpannacotta/