Fiskwallenbergare med pepparrot

Fiskwallenbergare med pepparrot

45 min Huvudrätt
Dillsmakande fiskbiffar som smälter i munnen. Pepparrotssmör är kronan på verket.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskwallenbergare-med-pepparrot/

Gör så här

  • Börja med purén: Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min.
  • Häll av vattnet och pressa rotsakerna genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  • Värm mjölken och rör ner i moset tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar och rör purén luftig.
  • Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs.
  • Forma färsen till 12 ovala biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3–4 min på varje sida.
  • Smält smöret och rör i pepparroten. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten 1-2 min.
  • Servera wallenbergarna med purén, pepparrotssmöret och sockerärterna.
Klart!
Energi:

615 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Torskfilé
400 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Äggulor
2
Färsk dill
½ kruka
Potatismjöl
2 msk
1½ dl
1 msk
Potatis- och morotspuré:
Mjölig potatis
500 g
Morot
500 g
2 dl
2 msk
Salt och peppar
Pepparrotssmör:
4 msk
Riven pepparrot
3 msk
Sockerärter
150 g