Fiskwallenbergare med pepparrot

Fiskwallenbergare med pepparrot

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(85 st)

Dillsmakande fiskbiffar som smälter i munnen. Pepparrotssmör är kronan på verket.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Potatis- och morotspuré:

Pepparrotssmör:

  • 150 g sockerärter

Gör så här:

Gör så här:

Börja med purén: Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och pressa rotsakerna genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och rör ner i moset tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar och rör purén luftig. Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs. Forma färsen till 12 ovala biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3–4 minuter på varje sida. Smält smöret och rör i pepparroten. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten 1-2 min. Servera wallenbergarna med purén, pepparrotssmöret och sockerärterna.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem