Fiskbiffar med apelsinsås

Fiskbiffar med apelsinsås

Betyg

(31 st)

Saftiga biffar som gillas av både stora och små. Passar fint med den sötsyrliga såsen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Apelsinsås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ½ gula lökar
  • 1 tsk dijonsenap
  • rivet skal och små bitar fruktkött av ½ apelsiner
  • 1 krm salt

Potatismos:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka löken till apelsinsåsen och rör ihop med övriga ingredienser. Skär fisken i bitar. Hacka gräslöken. Mixa fisk, salt, peppar, mjöl, grädde och hälften av gräslöken till en färs. Forma den till 8 biffar. Vänd dem i ströbröd blandat med gräslök. Stek dem i smör-&rapsolja ca 3 min på varje sida.

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10–15 min. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt och peppar. Fräs spenaten i lite smör och blanda med moset. Servera biffarna med såsen och moset.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem