Fisksoppa med tomat, saffran och fänkål
1 tim
•
Arbetstid: 35 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Rostad tomat får en mild och söt ton efter en stund i ugnen, perfekt tillsammans med krämig soppa med vitt vin och syrad grädde. Fisken kan du variera efter smak och vad du hittar i affären.
Ingredienser
|
Tomater
|
2 |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Saffran à 0.5 g
|
½ pkt |
|
Fiskbuljong
|
5 dl |
|
Torrt vitt vin
|
1½ dl |
| 3 dl | |
| 1 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Fänkål
|
1 |
|
Pressad citron
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Laxfilé
|
200 g |
|
Torskfilé eller annan vit fisk
|
200 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
508 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 19 % | 23,7 g |
| Fett: | 68,5 % | 39,4 g |
| Kolhydrater: | 7,4 % | 9,2 g |