Fisksoppa med tomat, saffran och fänkål
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Rostad tomat får en mild och söt ton efter en stund i ugnen, perfekt tillsammans med krämig soppa med vitt vin och syrad grädde. Fisken kan du variera efter smak och vad du hittar i affären.

Ingredienser
Tomater
|
2 |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Gul lök
|
1 |
1 msk | |
Saffran à 0.5 g
|
½ pkt |
Fiskbuljong
|
5 dl |
Torrt vitt vin
|
1½ dl |
3 dl | |
1 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Fänkål
|
1 |
Pressad citron
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Laxfilé
|
200 g |
Torskfilé eller annan vit fisk
|
200 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
508 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,4 g |
Protein: | 19 % | 23,7 g |
Fett: | 68,5 % | 39,4 g |
Kolhydrater: | 7,4 % | 9,2 g |

