Fisksoppa med granatäpple

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Fisksoppa med granatäpple

Mustig fisksoppa med vit fisk, babyspenat och syrliga, knapriga granatäpplekärnor. Toppa gärna med en klick matyoghurt.

Ingredienser

Torskfilé eller koljafilé
500 g
Vitlöksklyftor
2
Purjolök
1
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Fiskbuljong
8 dl
150 g
Mango chutney
½ dl
Curry
1½ tsk
Granatäppelkärnor
2 dl
Babyspenat
65 g
2 dl
Surdegsbröd, ca 250 g
1

Gör så här

  • Skär fisken i bitar.
  • Skala och skiva vitlöken. Skölj och strimla purjolöken.
  • Fräs vitlök och purjolök i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, buljong, färskost, mango chutney och curry.
  • Koka upp och lägg i fisken. Låt sjuda på svag värme ca 3 min. Lägg i granatäpplekärnor och spenat.
  • Servera med matyoghurt och bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

784 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,2 g
Protein: 20,3 % 39,2 g
Fett: 31,6 % 28 g
Kolhydrater: 48,1 % 92,8 g
https://www.arla.se/recept/fisksoppa-med-granatapple/