Fisksoppa med fänkål och saffran
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

En smakrik och krämig fisksoppa med både färsk fänkål och fänkålsfrön. Den är lätt- och snabblagad och passar bra när man många.
Ingredienser
Laxfilé
|
200 g |
---|---|
Torskfilé
|
200 g |
Liten purjolök
|
1 |
Fänkål
|
½ |
1 msk | |
Saffran, 0,5 g
|
1 pkt |
Stötta fänkålsfrön
|
½ tsk |
Krossade tomater, ca 400 g
|
1 burk |
2½ dl | |
Vatten
|
5 dl |
Fiskfond
|
1½ msk |
Salt
|
ev ½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
457 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,6 g |
Protein: | 20,4 % | 22,9 g |
Fett: | 70,1 % | 36,2 g |
Kolhydrater: | 9,5 % | 10,7 g |

