Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Fisksoppa med lax och torsk som kryddas med apelsin, stjärnanis och sambal oelek. Toppa denna fisksoppa med festliga räkor med vitlök och timjan.

Ingredienser

Torskfilé
250 g
Laxfilé
250 g
Purjolökar
2
Vetemjöl
2 msk
Vatten
8 dl
Hummerfond
4 msk
2 dl
Stjärnanis
3
Sambal oelek
1 tsk
Apelsin, rivet skal
1

Topping:

Skalade räkor
100 g
Hackad färsk timjan
2 msk
Finhackad vitlöksklyfta
1

Gör så här

  • Skär fisken i bitar. Skölj och strimla purjolöken.
  • Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  • Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3–5 min.
  • Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

420 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/fisksoppa-med-apelsin-och-stjarnanis/