Fisksoppa med apelsin och stjärnanis
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Fisksoppa med lax och torsk som kryddas med apelsin, stjärnanis och sambal oelek. Toppa denna fisksoppa med festliga räkor med vitlök och timjan.
Ingredienser
|
Torskfilé
|
250 g |
|---|---|
|
Laxfilé
|
250 g |
|
Purjolökar
|
2 |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Vatten
|
8 dl |
|
Hummerfond
|
4 msk |
| 2 dl | |
|
Stjärnanis
|
3 |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Apelsin, rivet skal
|
1 |
Topping:
|
Skalade räkor
|
100 g |
|---|---|
|
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
|
Finhackad vitlöksklyfta
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
489 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 26,2 % | 31,5 g |
| Fett: | 60 % | 33,2 g |
| Kolhydrater: | 13,8 % | 16,6 g |