Fiskpanna med lingon

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Fiskpanna med lingon

Hav möter skog i en god, oväntad smakkombination. Servera direkt medan paneringen är krispig.

Ingredienser

Torskrygg i bitar
600 g
Salt
1½ tsk
Ströbröd
¾ dl
Purjolök
1
Svamp
200 g
2½ dl
Lingon
1 dl
Potatis
750 g

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen.
  • Blanda hälften av saltet med ströbrödet och vänd fisken i det.
  • Skär purjolök och svamp i bitar och fräs det i smör i en stekpanna några minuter. Tillsätt resten av saltet och ta upp grönsaksfräset.
  • Stek fisken 2-3 min på varje sida.
  • Lägg tillbaka purjolök och svamp i pannan. Häll på grädden och strö över lingonenLåt allt koka ihop ca 3 min. .
  • Pressa potatisen och servera till fiskpannan.
Klart!

Servera genast med kokt potatis

Näringsvärden, per port inkl potatis

Energi:

495 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/fiskpanna-med-lingon/