Fiskkakor med gräddfil

40 min
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt Lunch Middag
Fiskkakor med gräddfil

Saftiga och goda fiskkakor med härlig dillsmak. Ett gott sätt att använda rester av kokt eller stekt fisk.

Ingredienser

Kokt sejfilé
300 g
Gul lök
1
2 msk
Ägg
1
Hackad färsk dill
½ dl
Ljust bröd ett par dagar gammalt
4 skivor
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ströbröd
1 dl

Till servering:

3 dl

Gör så här

  • Skala och finhacka löken, fräs den i smör på medelvärme tills den är mjuk och genomskinlig.
  • Blanda ägg, dill, crème fraiche, salt och peppar i en skål.
  • Skär bort kanterna på brödet och smula ner det i blandningen. Mosa och rör tills allt är blandat. Tillsätt löken.
  • Dela fisken i mindre bitar och rör ned dem försiktigt.
  • Häll upp ströbrödet på en flat tallrik. Forma 8-10 bollar av smeten och vänd dem i ströbrödet.
  • Platta till dem något och lägg dem på en skärbräda.
  • Stek fiskkakorna i smör på medelvärme 2-3 min på varje sida.
  • Servera med gräddfil, kokt potatis och sallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

479 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3 g
Protein: 20,5 % 24,2 g
Fett: 49 % 26,5 g
Kolhydrater: 30,5 % 36 g
https://www.arla.se/recept/fiskkakor-med-graddfil/