Fiskgryta med sparris

Fiskgryta med sparris

30 min
Huvudrätt
Bjud på enkel, värmande fiskgryta med gröna vårsmaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskgryta-med-sparris/

Gör så här

  • Börja med att koka potatisen i saltat vatten.
  • Skär fisken i bitar och salta den.
  • Bryt av det nedersta på sparrisen. Skär sparris och lök i bitar.
  • Koka upp crème fraiche, fiskfond, vin och dragon i en gryta. Lägg i fisken. Låt sjuda på svag värme 3–4 min.
  • Lägg ner sparris och lök när 1 min återstår.
  • Servera grytan med potatis.
Klart!

Torskfilé kan bytas ut mot gösfilé.

Energi:

420 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
1 tsk
Färsk färsk grön sparris
250 g
Salladslök
100 g
2 dl
Fiskfond
1 msk
Vitt vin
1 dl
Torkad dragon
1 tsk
Potatis
750 g