Casserole med torsk och musslor

Casserole med torsk och musslor

1 tim Huvudrätt
Bjud på det bästa från havet i en elegant gryta med klassiska smaker av vitt vin och syrad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/casserole-med-torsk-och-musslor/

Gör så här

  • Tvätta och rensa musslorna. Släng de som är skadade eller inte stänger sig när du knackar på dem.
  • Skala och finhacka halva löken. Fräs i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt musslorna, rör om och slå på vinet.
  • Koka under lock ca 3 min tills alla musslor har öppnat sig Släng de som inte öppnat sig. Ta upp musslorna och plocka dem ur skalen.
  • Häll grädden i kastrullen och låt koka ca 5 min. Tillsätt basilikabladen mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär torsken i 3 cm stora bitar. Skala räkorna.
  • Finstrimla fänkål, purjolök och resten av den gula löken. Fräs i en vid kastrull i smör tills de mjuknat.
  • Tillsätt torsken och vänd runt. Slå på basilikasåsen och låt sjuda ca 5 min.
  • Servera med musslorna och räkorna.
  • Garnera gärna med basilikablad och servera med t ex pressad potatis.
Klart!
Energi:

585 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Blåmusslor
1 kg
Gul lök
1
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Vitt vin
5 dl
Stora räkor med skal
12
3 dl
Färsk basilika
1 kruka
Torskfilé
400 g
Fänkål
½
Purjolök
½
Svenskt Smör från Arla®
50 g