Casserole med torsk och musslor

Casserole med torsk och musslor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Bjud på det bästa från havet i en elegant gryta med klassiska smaker av vitt vin och syrad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Tvätta och rensa musslorna. Släng de som är skadade eller inte stänger sig när du knackar på dem. Skala och finhacka halva löken. Fräs i smör-&rapsolja i en kastrull Tillsätt musslorna, rör om och slå på vinet. Koka under lock ca 3 min tills alla musslor har öppnat sig Släng de som inte öppnat sig. Ta upp musslorna och plocka dem ur skalen. Häll grädden i kastrullen och låt koka ca 5 min. Tillsätt basilikabladen mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Skär torsken i 3 cm stora bitar. Skala räkorna. Finstrimla fänkål, purjolök och resten av den gula löken. Fräs i en vid kastrull i smör tills de mjuknat. Tillsätt torsken och vänd runt. Slå på basilikasåsen och låt sjuda ca 5 min. Servera med musslorna och räkorna. Garnera gärna med basilikablad och servera med t ex pressad potatis

Näringsvärden, per port exkl. potatis

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut