Casserole med torsk och musslor

Casserole med torsk och musslor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Bjud på det bästa från havet i en elegant gryta med klassiska smaker av vitt vin och syrad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Tvätta och rensa musslorna. Släng de som är skadade eller inte stänger sig när du knackar på dem. Skala och finhacka halva löken. Fräs i smör-&rapsolja i en kastrull Tillsätt musslorna, rör om och slå på vinet. Koka under lock ca 3 min tills alla musslor har öppnat sig Släng de som inte öppnat sig. Ta upp musslorna och plocka dem ur skalen. Häll grädden i kastrullen och låt koka ca 5 min. Tillsätt basilikabladen mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Skär torsken i 3 cm stora bitar. Skala räkorna. Finstrimla fänkål, purjolök och resten av den gula löken. Fräs i en vid kastrull i smör tills de mjuknat. Tillsätt torsken och vänd runt. Slå på basilikasåsen och låt sjuda ca 5 min. Servera med musslorna och räkorna. Garnera gärna med basilikablad och servera med t ex pressad potatis

Näringsvärden, per port exkl potatis

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem