Fiskgryta med musslor

Fiskgryta med musslor

45 min Huvudrätt
En lättlagad fiskgryta där man kokar fisken i det smakrika musselspadet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Tvätta musslorna noga. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  • Skär fisk och salladslök i bitar. Skala och hacka vitlöken.
  • Fräs den i smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond, timjan och peppar.
  • Lägg ner musslorna och koka under lock ca 5 min tills de öppnar sig. Ta upp musslorna och släng dem som inte öppnat sig.
  • Fördela musslorna i 4 sopptallrikar.
  • Sjud fisken i kokspadet under lock 3–4 min, tillsätt salladslöken mot slutet.
  • Lägg upp fisk och lök i tallrikarna.
  • Vispa ner grädden i spadet och låt såsen koka ihop några min.
  • Häll såsen över fisken och musslorna. Strö över timjan. Servera med bröd.
Klart!
Energi:

395 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Blåmusslor
1 kg
Gösfilé eller abborre
400 g
Salladslök
125 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Torrt vitt vin
2 dl
Skaldjursfond
1 msk
Färsk timjan
1 kruka
Svartpeppar
1 krm
2 dl