Fiskgryta med musslor

Fiskgryta med musslor

Betyg

(32 st)

En lättlagad fiskgryta där man kokar fisken i det smakrika musselspadet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Tvätta musslorna noga. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet. Skär fisk och salladslök i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond, timjan och peppar. Lägg ner musslorna och koka under lock ca 5 min tills de öppnar sig. Ta upp musslorna och släng dem som inte öppnat sig. Fördela musslorna i 4 sopptallrikar. Sjud fisken i kokspadet under lock 3–4 min, tillsätt salladslöken mot slutet. Lägg upp fisk och lök i tallrikarna. Vispa ner grädden i spadet och låt såsen koka ihop några min. Häll såsen över fisken och musslorna. Strö över timjan.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem