Fiskgryta
20 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Här är ett recept på en rykande varm fiskgryta med härlig smak av tomat och inslag av saffran. Välj fisk som du tycker om och blanda gärna olika fisksorter efter säsong. Fiskgryta passar både till vardags och enklare tillställningar med vänner och familj!
Ingredienser
Vatten
|
1½ liter |
---|---|
Fiskbuljong
|
2 tärningar |
Purjolök
|
1 |
Gul lök
|
1 |
Blekselleri
|
2 |
Morötter
|
2 |
Potatis
|
400 g |
1 msk | |
Dillfrön
|
1 tsk |
Tomatpuré
|
2 msk |
Plommontomater
|
300 g |
3 dl | |
Mango chutney
|
1 dl |
Sambal oelek
|
1 msk |
Saffran
|
1 pkt |
Citron
|
½ |
Sejfilé
|
300 g |
Laxfilé
|
300 g |
Salt och svartpeppar
|
Gremolata:
Bladpersilja
|
1 knippe |
---|---|
Dillknippe
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Olivolja
|
1 dl |
Citron
|
½ |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Gremolata:
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
603 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 52 g |
Fett: | 28 g |

