Fiskgryta
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
Frysbar
•
Här är ett recept på en rykande varm fiskgryta med härlig smak av tomat och inslag av saffran. Välj fisk som du tycker om och blanda gärna olika fisksorter efter säsong. Fiskgryta passar både till vardags och enklare tillställningar med vänner och familj!
Ingredienser
|
Vatten
|
1½ liter |
|---|---|
|
Fiskbuljong
|
2 tärningar |
|
Purjolök
|
1 |
|
Gul lök
|
1 |
|
Blekselleri
|
2 |
|
Morötter
|
2 |
|
Potatis
|
400 g |
| 1 msk | |
|
Dillfrön
|
1 tsk |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Plommontomater
|
300 g |
| 3 dl | |
|
Mango chutney
|
1 dl |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
|
Saffran
|
1 pkt |
|
Citron
|
½ |
|
Sejfilé
|
300 g |
|
Laxfilé
|
300 g |
|
Salt och svartpeppar
|
Gremolata:
|
Bladpersilja
|
1 knippe |
|---|---|
|
Dillknippe
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Olivolja
|
1 dl |
|
Citron
|
½ |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Gremolata:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
919 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 17 g |
| Protein: | 17,4 % | 39,4 g |
| Fett: | 62,5 % | 65 g |
| Kolhydrater: | 20,1 % | 45,4 g |