Fiskgratäng med champinjoner

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fiskgratäng med champinjoner

Denna fiskgratäng går snabbt att tillaga. Vitlöksfrästa champinjoner med persilja blir gott på toppen.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Salt
1 tsk
Syrad grädde 30%
3 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Färska champinjoner
200 g
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Färsk persilja
½ kruka

Till servering:

Ris
3 dl
Tomater
4

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över hälften av saltet.
  • Blanda grädden med citronskal och citronsaft. Häll såsen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skiva svampen. Skala och skiva vitlöken. Fräs svamp och vitlök i smör i en stekpanna.
  • Hacka persiljan och vänd ner i svampen med resten av saltet. Ta ut fisken ur ugnen och strö champinjonerna över fisken.
  • Servera med ris och tomater.
Klart!

Ugnsstek tomaterna samtidigt med fisken.

Näringsvärden, per port inkl tomat och ris

Energi:

639 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/fiskgratang-med-champinjoner/