Fiskgratäng med champinjoner

Fiskgratäng med champinjoner

30 min Huvudrätt
Denna fiskgratäng går snabbt att tillaga. Vitlöksfrästa champinjoner med persilja blir gott på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över hälften av saltet.
  • Blanda grädden med citronskal och citronsaft. Häll såsen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skiva svampen. Skala och skiva vitlöken. Fräs svamp och vitlök i smör i en stekpanna.
  • Hacka persiljan och vänd ner i svampen med resten av saltet. Ta ut fisken ur ugnen och strö champinjonerna över fisken.
  • Servera med ris och tomater.
Klart!
Tips:

Ugnsstek tomaterna samtidigt med fisken.

Energi:

639 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Salt
1 tsk
Syrad grädde 30%
3 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Färska champinjoner
200 g
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Färsk persilja
½ kruka
Till servering:
Ris
3 dl
Tomater
4