Laxgratäng
1 tim 15 min
Huvudrätt
Frysbar
•

Detta är en riktigt festlig laxgratäng med gräddig vitvinssås, potatismos och dill. Om du vill lyxa till det ytterligare kan du toppa den färdiga rätten med handskalade räkor. Detta är en perfekt bjudrätt som går fint att förbereda!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Laxfilé
|
600 g |
---|---|
Citron
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Potatismos:
Mjölig potatis
|
700 g |
---|---|
1½ dl | |
20 g | |
Äggulor
|
2 |
Salt och svartpeppar
|
Vitvinssås:
Purjolök
|
1 |
---|---|
1 msk | |
Vetemjöl
|
1 msk |
Torrt vitt vin
|
1½ dl |
2½ dl | |
Fiskbuljong
|
1 tärning |
Cayennepeppar
|
1 krm |
1 dl |
Till servering:
Färsk dill
|
|
---|---|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
794 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 38 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 55 g |

