Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
En klassisk fiskgratäng som får nytt liv och en frisk fläkt av syrad grädde. Klyfta gärna några citroner och servera på sidan av för den som vill ha extra citrussting.

Ingredienser
Rödspätta eller rödtunga
|
600 g |
---|---|
Purjolök
|
60 g |
3 msk | |
Tomatpuré
|
1 msk |
Torrt vitt vin
|
1 dl |
3 dl | |
Majsstärkelse
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Potatispuré:
Potatis
|
750 g |
---|---|
1 dl | |
Vatten
|
1 dl |
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Hackad färsk dill
|
½ dl |
---|
Gör så här
Fiskgratäng:
Potatispuré:
Syrad grädde och fisk är en grym kombination. Syran i grädden fungerar fint tillsammans med andra syrade ingredienser som vitt vin och tomatpuré.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
697 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 30 g |
Fett: | 46 g |

