Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
En klassisk fiskgratäng som får nytt liv och en frisk fläkt av syrad grädde. Klyfta gärna några citroner och servera på sidan av för den som vill ha extra citrussting.
Ingredienser
|
Rödspätta eller rödtunga
|
600 g |
|---|---|
|
Purjolök
|
60 g |
| 3 msk | |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
| 3 dl | |
|
Majsstärkelse
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
Potatispuré:
|
Potatis
|
750 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Vatten
|
1 dl |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
|---|
Gör så här
Fiskgratäng:
Potatispuré:
Markera receptet som tillagat
Syrad grädde och fisk är en grym kombination. Syran i grädden fungerar fint tillsammans med andra syrade ingredienser som vitt vin och tomatpuré.
Näringsvärden, per port
Energi:
729 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 21,2 % | 38 g |
| Fett: | 56,5 % | 46,6 g |
| Kolhydrater: | 19,9 % | 35,7 g |