Fiskbiffar med tomatraita
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Laga fisk på nytt sätt och servera med en raita som är obligatorisk på ett indiskt middagsbord.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Finhackad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Finhackad purjolök
|
½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Riven färsk ingefära
|
1 tsk |
|
Spicy garam masala
|
½ tsk |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Potatismjöl
|
1 msk |
| ½ dl | |
| 1 msk |
Tomatraita:
|
Tomat
|
1 |
|---|---|
| 1½ dl | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Malen spiskummin
|
½ tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Ris
|
3 dl |
|---|---|
|
Röd paprika
|
1 |
|
Babyspenat
|
65 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
600 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 22,2 % | 32,8 g |
| Fett: | 39,5 % | 26,8 g |
| Kolhydrater: | 38,3 % | 56,5 g |