Fiskbiffar med tomatraita

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Fiskbiffar med tomatraita

Laga fisk på nytt sätt och servera med en raita som är obligatorisk på ett indiskt middagsbord.

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Finhackad vitlöksklyfta
1
Finhackad purjolök
½ dl
Salt
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Riven färsk ingefära
1 tsk
Spicy garam masala
½ tsk
Citron
rivet skal av ½
Potatismjöl
1 msk
½ dl
1 msk

Tomatraita:

Tomat
1
1½ dl
Vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Ris
3 dl
Röd paprika
1
Babyspenat
65 g

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Finhacka laxen eller mixa den grovt. Blanda laxen med vitlök och purjolök.
  • Tillsätt salt, sambal oelek, ingefära, garam masala, citronskal, mjöl och yoghurt. Blanda till en jämn färs.
  • Forma färsen till små biffar och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  • Hacka tomaten. Blanda alla ingredienser till raitan.
  • Ansa och skär paprikan i små bitar. Fräs paprika och spenat och blanda det nykokta riset.
  • Servera biffarna med raita och ris.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

600 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3 g
Protein: 22,2 % 32,8 g
Fett: 39,5 % 26,8 g
Kolhydrater: 38,3 % 56,5 g
https://www.arla.se/recept/fiskbiffar-med-tomatraita/