Fiskbiffar med räkor
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Fiskbiffar med räkor och crème fraiche som får extra sting av ingefära och chili. Dessa fiskbiffar är ett suveränt gott och annorlunda sätt att variera traditionella fiskmiddagar på.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
200 g |
|---|---|
|
Sejfilé
|
200 g |
|
Skalade räkor
|
100 g |
|
Potatismjöl
|
2½ msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 dl | |
|
Sweet chilisås
|
2 msk |
|
Finriven färsk ingefära
|
1 tsk |
|
Vitlöksklyfta
|
½ |
Till servering:
|
Äggnudlar
|
200 g |
|---|---|
|
Isbergssallad i stora bitar
|
½ |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
535 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 25,4 % | 33,4 g |
| Fett: | 37,2 % | 22,5 g |
| Kolhydrater: | 37,4 % | 49,2 g |