Fiskbiffar med apelsinsås
50 min
•
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Saftiga biffar som gillas av både stora och små. Passar fint med den sötsyrliga såsen.
Ingredienser
|
Torskfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Färsk gräslök
|
1 kruka |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Potatismjöl
|
2 msk |
| 1 dl | |
|
Ströbröd
|
½ dl |
| 30 g |
Apelsinsås:
| 2 dl | |
|
Gul lök
|
½ |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Apelsin
|
rivet skal och små bitar fruktkött av ½ |
|
Salt
|
1 krm |
Potatismos:
|
Potatis
|
1 kg |
|---|---|
| 2 dl | |
| 25 g | |
|
Salt och peppar
|
|
|
Färsk spenat
|
65 g |
Gör så här
Potatismos:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
667 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 19,6 % | 32,2 g |
| Fett: | 41,2 % | 31,1 g |
| Kolhydrater: | 39,2 % | 64,3 g |