Fisk med fina örter

25 min Huvudrätt Lunch Middag
Fisk med fina örter

Fin fisk med ett täcke av ost som marinerats i rökig chili. Den franska örtblandningen fines herbes och en skvätt vitt vin över fisken blir pricken över i.

Ingredienser

Gösfilé
600 g
Salt
½ tsk
Vitlöksklyftor
2
Färska blandade örter bladpersilja, körvel, gräslök och lite dragon
1 dl
150 g
Olivolja
3 msk
Torrt vitt vin
1 dl
Chili flakes

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Salta fisken och lägg den i en ugnssäker form.
  • Finhacka vitlök och örter. Mosa vitosten lätt med olivoljan. Häll det och vinet över fisken.
  • Strö över vitlök, örter och lite chili flakes. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

328 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,3 g
Protein: 46,1 % 37,3 g
Fett: 47,5 % 17,6 g
Kolhydrater: 1,2 % 1 g
https://www.arla.se/recept/fisk-med-fina-orter/