Fisk med dillsky

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fisk med dillsky

Gör egna fiskpinnar! Att panera är lättare än vad man tror och smakar extra gott. Låt gärna barnen hjälpa till i köket. Dillskyn gör det där lilla extra för rätten.

Ingredienser

Fryst sejfilé
600 g
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Ströbröd
1 dl
1 msk
Tomat
1
Vatten
1 dl
1 dl
Fiskbuljong
½ tärning
Hackad färsk dill
1 dl
Potatis
1 kg
Sockerärter
250 g

Gör så här

  • Tina fisken. Skala och koka potatisen.
  • Skär fisken i bitar. Salta och peppra. Vänd fisken i ströbröd. Skär tomaten i tärningar. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2-3 min per sida.
  • Ta upp fisken och häll vatten och grädde i pannan. Smula i buljongtärningen, rör i tomat och dill. Låt skyn koka ihop någon min.
  • Koka sockerärterna i lättsaltat vatten 1-2 min. Servera fisken med skyn. potatis och sockerärter.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

415 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/fisk-med-dillsky/