Fisk med dillsky

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fisk med dillsky

Gör egna fiskpinnar! Att panera är lättare än vad man tror och smakar extra gott. Låt gärna barnen hjälpa till i köket. Dillskyn gör det där lilla extra för rätten.

Ingredienser

Fryst sejfilé
600 g
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Ströbröd
1 dl
1 msk
Tomat
1
Vatten
1 dl
1 dl
Fiskbuljong
½ tärning
Hackad färsk dill
1 dl
Potatis
1 kg
Sockerärter
250 g

Gör så här

  • Tina fisken. Skala och koka potatisen.
  • Skär fisken i bitar. Salta och peppra. Vänd fisken i ströbröd. Skär tomaten i tärningar. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2-3 min per sida.
  • Ta upp fisken och häll vatten och grädde i pannan. Smula i buljongtärningen, rör i tomat och dill. Låt skyn koka ihop någon min.
  • Koka sockerärterna i lättsaltat vatten 1-2 min. Servera fisken med skyn. potatis och sockerärter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

447 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,2 g
Protein: 34,1 % 37,5 g
Fett: 16,8 % 8,5 g
Kolhydrater: 49,1 % 54 g
https://www.arla.se/recept/fisk-med-dillsky/