Fisk i saffran- och kokossås

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag
Fisk i saffran- och kokossås

Saffran, kokosmjölk och matlagningsyoghurt gör såsen smakrik.

Ingredienser

Basmatiris
2 dl
Sejfilé
500 g
Salt
½ tsk
2 dl
Vetemjöl
1 msk
Kokosmjölk
2 dl
Fiskbuljong
1 tärning
Saffran
½ pkt
Sambal oelek
½ tsk

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem.
  • Vispa ihop matyoghurt, vetemjöl, kokosmjölk, buljongtärning, saffran och sambal oelek i en låg, vid gryta.
  • Koka upp och lägg ner fisken. Låt sjuda under lock på svag värme 6-7 min.
  • Servera med ris och paprika.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

409 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,3 g
Protein: 30,3 % 30,5 g
Fett: 32,6 % 15,1 g
Kolhydrater: 37,1 % 37,4 g
https://www.arla.se/recept/fisk-i-saffran--och-kokossas/