Fisk i folie
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Fisk i folie är en klassiker som passar både till vardagsmiddagen liksom festmåltiden. Gör små foliepaket med sparris och sockerärtor i botten, lägg sedan på en bit vit fisk och toppa med örtsmör och citronskivor. Servera tillsammans med pressad potatis och dillsås.
Ingredienser
|
Torskfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Färsk grön sparris
|
250 g |
|
Sockerärter
|
150 g |
Örtsmör:
| 50 g | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Finhackad färsk persilja
|
1 msk |
|
Finhackad färsk dill
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
|
Citron
|
1 |
Till servering:
|
Delikatesspotatis
|
900 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Finhackad färsk persilja
|
1 msk |
|
Finhackad färsk dill
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
666 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,7 g |
| Protein: | 21 % | 34,5 g |
| Fett: | 47,8 % | 36 g |
| Kolhydrater: | 31,2 % | 51,1 g |