Fisk i folie
1 tim
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Fisk i folie är en klassiker som passar både till vardagsmiddagen liksom festmåltiden. Gör små foliepaket med sparris och sockerärtor i botten, lägg sedan på en bit vit fisk och toppa med örtsmör och citronskivor. Servera tillsammans med pressad potatis och dillsås.
Ingredienser
Torskfilé
|
600 g |
---|---|
Färsk grön sparris
|
250 g |
Sockerärter
|
150 g |
Örtsmör:
50 g | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Finhackad färsk persilja
|
1 msk |
Finhackad färsk dill
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
Citron
|
1 |
Till servering:
Delikatesspotatis
|
900 g |
---|---|
2 dl | |
Finhackad färsk persilja
|
1 msk |
Finhackad färsk dill
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
666 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,7 g |
Protein: | 21 % | 34,5 g |
Fett: | 47,8 % | 36 g |
Kolhydrater: | 31,2 % | 51,1 g |

