Fish tacos
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Pankopanerad fisk är både gott och enkelt att laga. Här serverar vi denna frasiga fisk som fish tacos i mjuka tortillabröd med fruktig salsa med mango, smulad vitost och en smakrik crème fraiche med koriander och lime.
Ingredienser
Torskfilé
|
500 g |
---|---|
Vetemjöl
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Chilipulver
|
1 tsk |
Ägg
|
1 |
Panko eller ströbröd
|
1 dl |
3 msk |
Mangosalsa:
Tärnad mango
|
200 g |
---|---|
Silverlök
|
1 |
Röd chili
|
1 |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Tillbehör:
Små tortillabröd
|
12 |
---|---|
150 g | |
Färsk koriander
|
|
2 dl |
Gör så här
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per port
Energi:
771 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4,3 g |
Protein: | 40,7 g |
Kolhydrater: | 71,2 g |
Fett: | 35,8 g |

