Fish tacos

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Fish tacos

Pankopanerad fisk är både gott och enkelt att laga. Här serverar vi denna frasiga fisk som fish tacos i mjuka tortillabröd med fruktig salsa med mango, smulad vitost och en smakrik crème fraiche med koriander och lime.

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Vetemjöl
2 msk
Salt
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Ägg
1
Panko eller ströbröd
1 dl
3 msk

Mangosalsa:

Tärnad mango
200 g
Silverlök
1
Röd chili
1
Färsk koriander
½ kruka
Lime, finrivet skal och saft
1
Salt
½ tsk

Tillbehör:

Små tortillabröd
12
150 g
Färsk koriander
2 dl

Gör så här

  • Börja med mangosalsan. Om mangon är fryst, tina den. Skala och finhacka löken. Finhacka chili och koriander. Blanda mango, lök, chili och koriander i en skål. Tillsätt limeskal och limesaft, smaka av med salt.
  • Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje.
  • Doppa fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i panko. Stek fisken frasig i smör- & rapsolja på medelvärme 2-3 min på varje sida.
  • Värm tortillabröden i en het stekpanna. Fyll dem med krispig fisk, mangosalsa, smulad vitost, färsk koriander och crème fraiche.

Serveringsförslag:

Pico de gallo
15 min
Pico de gallo
(53)
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

771 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,3 g
Protein: 40,7 g
Kolhydrater: 71,2 g
Fett: 35,8 g
https://www.arla.se/recept/fish-taco/