Fish and chips
1 tim
Brunch
Huvudrätt
•
&format=webp)
Recept på klassisk fish and chips. Nyfriterad fisk och potatis - passar utmärkt till middag eller som helglunch efter långpromenaden. En riktig favorit bland både liten som stor. Servera fish and chips med vitlöksyoghurt eller annan syrlig sås.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
Torskrygg, sej eller kolja
|
600 g |
---|---|
Fast potatis
|
900 g |
Olja, till fritering
|
3 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
---|---|
Majsmjöl
|
1 msk |
Bakpulver
|
1 tsk |
Citron
|
1 |
Öl, eller mineralvatten
|
1 dl |
Äggvita
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
Vitlöksyoghurt:
Arla Köket® Turkisk yoghurt
|
2 dl |
---|---|
Dijonsenap
|
2 tsk |
Vitlöksklyfta, pressad
|
1 |
Kapris
|
2 msk |
Rödvinsvinäger, till servering
|
---|

