Fish and chips
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Brunch
Huvudrätt
•
Recept på klassisk fish and chips. Nyfriterad fisk och potatis - passar utmärkt till middag eller som helglunch efter långpromenaden. En riktig favorit bland både liten som stor. Servera fish and chips med vitlöksyoghurt eller annan syrlig sås.
Testa en variant med fler {grönsaker}Ingredienser
|
Torskrygg, sej eller kolja
|
600 g |
|---|---|
|
Fast potatis
|
900 g |
|
Olja, till fritering
|
3 dl |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|---|---|
|
Majsmjöl
|
1 msk |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Citron
|
1 |
|
Öl, eller mineralvatten
|
1 dl |
|
Äggvita
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
Vitlöksyoghurt:
| 2 dl | |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Vitlöksklyfta, pressad
|
1 |
|
Kapris
|
2 msk |
|
Rödvinsvinäger, till servering
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1084 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,8 g |
| Protein: | 13,8 % | 36,8 g |
| Fett: | 60,9 % | 74,6 g |
| Kolhydrater: | 25 % | 66,8 g |