Filodegsrutor med skinka och ägg

35 min Brunch Buffé Huvudrätt Snabbmat
Filodegsrutor med skinka och ägg

Frasiga brunchpaket med ost, skinka och ägg. Dela dem i mindre bitar och servera som del av en buffé eller ät dem hela med sallad till, oavsett kommer du inte att bli besviken på dessa lättlagade knyten.

Ingredienser

Filodeg
6 ark
Babyspenat
130 g
45 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Tunnskivad rökt skinka
100 g
75 g
Ägg
4

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Tina filodegen.
  • Fräs spenaten mjuk i lite av smöret i en panna. Salta och peppra.
  • Smält resten av smöret. Pensla mellan varje filodegsplatta och lägg på varandra. Skär dem i fyra stora bitar.
  • Lägg 2-3 skinkskivor mitt på varje degbit. Fördela spenat och ost som en ring på skinkan.
  • Vik in och tryck till degen en bit in mot mitten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Knäck ett ägg i mitten på varje ruta.
  • Pensla degen med smält smör. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills de fått fin färg.
Klart!

Variera fyllningen efter önskemål. Byt ut skinkan mot t ex: 100 g kallrökt lax, 100 g ädelost och 1 dl valnötter, 100 g smulad vitost

Näringsvärden, per port

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/filodegsrutor-med-skinka-och-agg/