Fikontoppar

Fikontoppar

Betyg

(13 st)

En fruktig variant på den klassiska kokostoppen. En perfekt liten snackbit då man är sugen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 35 st

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 8 hackade torkade fikon
  • rivet skal och pressad saft av ½ citroner
  • 4 dl kokosflingor
  • 1 dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 dl saltrostade solroskärnor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mixa ihop alla ingredienser utom solroskärnorna. Låt smeten svälla några min och rör sedan i solroskärnorna. Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.

Tips:

Fikonen kan bytas ut mot torkade aprikoser.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem