Fikontoppar

Fikontoppar

30 min Mellanmål
Lämplig för frysning
En fruktig variant på den klassiska kokostoppen. En perfekt liten snackbit då man är sugen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fikontoppar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa ihop alla ingredienser utom solroskärnorna.
  • Låt smeten svälla några min och rör sedan i solroskärnorna.
  • Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.
Klart!

Fikonen kan bytas ut mot torkade aprikoser.

Energi:

85 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Ägg
2
Strösocker
1 dl
Hackade torkade fikon
8
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Kokosflingor
4 dl
1 dl
Saltrostade solroskärnor
1 dl