Fikontoppar

30 min Fika
Frysbar
Fikontoppar

En fruktig variant på den klassiska kokostoppen. En perfekt liten snackbit då man är sugen.

Ingredienser

Ägg
2
Strösocker
1 dl
Hackade torkade fikon
8
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Kokosflingor
4 dl
1 dl
Saltrostade solroskärnor
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa ihop alla ingredienser utom solroskärnorna.
  • Låt smeten svälla några min och rör sedan i solroskärnorna.
  • Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.
Klart!

Fikonen kan bytas ut mot torkade aprikoser.

Näringsvärden, per styck

Energi:

85 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/fikontoppar/