Fikontoppar

30 min
Arbetstid: 15 min
Fika
Frysbar
Fikontoppar

En fruktig variant på den klassiska kokostoppen. En perfekt liten snackbit då man är sugen.

Ingredienser

Ägg
2
Strösocker
1 dl
Hackade torkade fikon
8
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Kokosflingor
4 dl
1 dl
Saltrostade solroskärnor
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa ihop alla ingredienser utom solroskärnorna.
  • Låt smeten svälla några min och rör sedan i solroskärnorna.
  • Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.
Markera receptet som tillagat

Fikonen kan bytas ut mot torkade aprikoser.

Näringsvärden, per st

Energi:

78 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,7 % 1,1 g
Fett: 64,3 % 5,7 g
Kolhydrater: 30 % 5,8 g
https://www.arla.se/recept/fikontoppar/