Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel
40 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Efterrätt
Tillbehör
Frysbar
•
Fikon i gott sällskap! Gott till ostbrickan, plockmaten eller buffén.
Ingredienser
|
Torkade fikon
|
150 g |
|---|---|
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
|
Whisky
|
1 msk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Hela kryddnejlikor
|
5 |
|
Pinjenötter
|
2 msk |
| 140 g | |
|
Rågbröd
|
4 skivor |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vin kan bytas ut mot vatten.
Näringsvärden, per st
Energi:
148 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 10,7 % | 3,9 g |
| Fett: | 35,2 % | 5,9 g |
| Kolhydrater: | 48,3 % | 17,6 g |