Fikon- och valnötscoulis

Fikon- och valnötscoulis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Vår coulis är inte en slät, tjock sås utan har saftiga bitar av torkade fikon och russin. Extra god blir den med rostade valnötter i och serverad till goda ostar.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 100 g torkade fikon
  • 1 dl portvin
  • 2 msk honung
  • ½ dl rårörsocker
  • ½ dl ljusa russin
  • 4 färska fikon i klyftor
  • 1 dl rostade valnötter
  • 1 krm salt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär de torkade fikonen i 1 cm stora bitar. Häll vin, honung och råsocker i en kastrull och värm tills sockret smälter. Lägg i russin och de torkade fikonen, låt koka 4-5 min. Tillsätt de klyftade fikonen mot slutet av kokningen. Vänd ner rostade valnötter och salt och låt koka ytterligare ca 1 min. Låt kallna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag