Crostini med lufttorkad skinka

Förrätt
Crostini med lufttorkad skinka

Crostini toppade med lufttorkad skinka och balsamvinäger är perfekta som drinktilltugg eller som enkel förrätt. Extra snygga med klyftor av fikon.

Ingredienser

Baguette
½
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Flingsalt
Svartpeppar
1 dl
Färska fikon
4
Lufttorkad skinka
4 skivor
Rucola
50 g
Crema di balsamico
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skiva baguetten i 0,5 cm tjocka skivor. Pensla med smör-&rapsolja och strö över salt och peppar. Rosta skivorna i ugnen tills de fått fin färg.
  • Bred crème fraiche på brödskivorna. Skär fikonen i klyftor och skinkan i mindre bitar och lägg på brödskivorna.
  • Strö över rucola och ringla över dressing.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

207 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/crostini-med-lufttorkad-skinka/