Saffranskaka i långpanna

Saffranskaka i långpanna

Betyg

(154 st)

En perfekt kaka för adventsmyset eller det större glöggkalaset. Den går snabbt att göra och smakar juligt och ljuvligt av mycket saffran, smör och gräddmjölk. Toppa gärna med färska bär eller frukt, tex fikon. Det blir ca 20 bitar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 bitar

  • ½ dl hackad sötmandel
  • ½ dl pärlsocker

Frosting:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175º. Smörj och mjöla en långpanna, ca 25x35 cm. Smält smöret och blanda med saffran och gräddmjölk. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Häll smeten i långpannan. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna.

Tips:

I stället för att strö mandel och pärlsocker på kakan kan man vispa ihop en frosting och breda över den kalla kakan, strö över hackade nötter eller lägga på frukt eller bär.

Näringsvärden, per bit inkl frosting

  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem