Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Frikadeller är köttbullar som kokas i exempelvis buljong. I detta recept kokas de i en ljuvlig tomatsås och serveras till fettuccine. Fantastiskt gott!
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Färsk oregano
|
1 kruka |
| 2 msk | |
|
Passerade tomater
|
500 g |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Rårörsocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
½ tsk |
|
Kalvfärs
|
400 g |
|---|---|
| 150 g | |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Fettuccine, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
856 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 21,1 % | 44,5 g |
| Fett: | 43,4 % | 42 g |
| Kolhydrater: | 35,5 % | 74,8 g |