Fetaostbiffar
25 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
•
Dessa fetaostbiffar är smaksatta med vitlök, timjan, chili flakes och citron. De serveras allra bäst med en krämig tzatziki och härlig klyftpotatis - precis som i Grekland. Underbart gott att servera både till vardag som fest!
Ingredienser
Fetaostbiffar:
|
Blandfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Finhackad färsk timjan
|
2 msk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Ägg
|
1 |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
| 150 g | |
| 1 msk |
Klyftpotatis:
|
Delikatesspotatis
|
900 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
Tzatziki:
|
Gurka
|
1 |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
ca 2 krm |
Till servering:
| 150 g | |
|
Bladpersilja
|
|
|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Klyftpotatis:
Fetaostbiffar:
Tzatziki:
Markera receptet som tillagat
Fetaost är gjort på både fårmjölk och getmjölk. Vitost är gjort på komjölk. De ger lite olika karaktär till rätten, men båda passar utmärkt i dessa biffar!
Näringsvärden, per port
Energi:
674 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 26,9 % | 44,6 g |
| Fett: | 48 % | 36,6 g |
| Kolhydrater: | 25,1 % | 41,7 g |