Festskinka
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En festskinka att bjuda på när tiden är knapp. Välj den skinka du gillar allra bäst. Lägg den i en form. Fördela små fina halverade tomater runt skinkan och blanda ihop en gräddig sås med smak av dijonsenap. In i ugen och servera festskinka med ris och en krispig härlig grönsallad.
Ingredienser
|
Cocktailtomater
|
250 g |
|---|---|
|
Rökt skinka
|
200 g |
| 2½ dl | |
|
Potatismjöl
|
1 msk |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Peppar
|
1 krm |
| 1 dl |
Till servering:
|
Rött råris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Blandad grönsallad
|
100 g |
|
Gulbeta eller pokabeta
|
1 |
|
Morot
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
478 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g |
| Protein: | 19,6 % | 23 g |
| Fett: | 29,8 % | 16,1 g |
| Kolhydrater: | 50,6 % | 59,6 g |