Festskinka

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Festskinka

En festskinka att bjuda på när tiden är knapp. Välj den skinka du gillar allra bäst. Lägg den i en form. Fördela små fina halverade tomater runt skinkan och blanda ihop en gräddig sås med smak av dijonsenap. In i ugen och servera festskinka med ris och en krispig härlig grönsallad.

Ingredienser

Cocktailtomater
250 g
Rökt skinka
200 g
2½ dl
Potatismjöl
1 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Dijonsenap
1 msk
Hackad färsk persilja
½ dl
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
1 dl

Till servering:

Rött råris
3½ dl
Blandad grönsallad
100 g
Gulbeta eller pokabeta
1
Morot
1

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Vik skinkskivorna och lägg ut dem i en ugnsform, ca 10x20 cm. Dela tomaterna. Lägg tomathalvorna runt skinka.
  • Blanda grädde, potatismjöl, vitlök, senap, persilja, salt, peppar och ost i en skål.
  • Häll blandningen över skinkan och gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Gör salladen. Skala betor och morot. Skär långa remsor av morot och betor med skalaren. Blanda med salladen.
  • Servera festskinka med ris och krispig sallad.
Klart!
https://www.arla.se/recept/festskinka/