Färska rödbetor gratinerade med vitost

40 min
Arbetstid: 15 min
Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Färska rödbetor gratinerade med vitost

Vitost gjord på komjölk möter svensk backtimjan och nyslungad honung.

Ingredienser

Färska små rödbetor
1 kg
150 g
Flytande honung
ca 2 msk
Hackad färsk timjan
ca 2 msk

Gör så här

  • Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalen.
  • Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat.
  • Sätt ugnen på grill.
  • Smula osten och strö över rödbetorna. Gratinera högst upp i ugnen ca 5 min.
  • Ringla över honung och strö över timjan.
Markera receptet som tillagat

Prova gärna den svenska lufttorkade skinkan.

Näringsvärden, per port

Energi:

244 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,6 g
Protein: 16,3 % 9,8 g
Fett: 28,3 % 7,8 g
Kolhydrater: 55,4 % 33,2 g
https://www.arla.se/recept/farska-rodbetor-gratinerade-med-apetina/