Färsk ravioli med citron- och salviasmör

2 tim Huvudrätt
Färsk ravioli med citron- och salviasmör

Att göra sin egen ravioli är ett enkelt sätt att imponera på middagsgästerna! Smör, salvia och citron är utmärkta smakkompisar till färskpasta.

Ingredienser

Pastadeg:

Durumvetemjöl
5 dl
Ägg
2
Äggulor
2
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
¾ tsk

Fyllning:

Färsk spenat
250 g
2 dl
1 dl
Ägg
1
Citron, finrivet skal
1
Malen muskot
¾ krm
Salt och svartpeppar

Till utbakning:

Äggvitor
2

Citronsmör:

75 g
Salviablad
10 blad
Citron, finrivet skal
1
Chili flakes
¾ tsk

Gör så här

Pastadeg:

  • Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser.
  • Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln. Knåda ihop till en smidig deg.
  • Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.

Fyllning:

  • Värm spenaten med 2 msk vatten i en stor stekpanna. Häll den varma spenaten i ett durkslag. Låt svalna och krama ur så mycket vätska som möjligt.
  • Mixa spenat, cottage cheese, ost, ägg, citronskal och muskot till en krämig smet. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en spritspåse eller bunke och ställ kallt.

Ravioli:

  • Dela degen i 4 bitar. Kavla ut en del i taget riktigt tunt, i pastamaskin eller med kavel. Pensla med uppvispad äggvita.
  • Spritsa eller klicka ut 1/4 av fyllningen med 5–6 cm mellanrum på halva degplattan. Vik försiktigt över den andra halvan som ett lock. Tryck till runt fyllningen för att få bort luft. Skär i fyrkanter med kniv eller degsporre.
  • Koka raviolin i omgångar i saltat vatten. Den är klar när kuddarna flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev.

Citronsmör:

  • Värm smör, salvia, citronskal och chili flakes i en stor stekpanna på svag värme. Vänd ner ravioli och blanda väl. Servera genast!.
Klart!

Näringsvärden

Energi:

618 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/farsk-ravioli-med-citron--och-salviasmor/