Färsk ravioli med citron- och salviasmör
2 tim
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
•
Att göra sin egen ravioli är ett enkelt sätt att imponera på middagsgästerna! Smör, salvia och citron är utmärkta smakkompisar till färskpasta.
Ingredienser
Pastadeg:
|
Durumvetemjöl
|
5 dl |
|---|---|
|
Ägg
|
2 |
|
Äggulor
|
2 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Vatten
|
1 msk |
|
Salt
|
¾ tsk |
Fyllning:
|
Färsk spenat
|
250 g |
|---|---|
| 2 dl | |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Malen muskot
|
¾ krm |
|
Salt och svartpeppar
|
Till utbakning:
|
Äggvitor
|
2 |
|---|
Citronsmör:
| 75 g | |
|
Salviablad
|
10 blad |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Chili flakes
|
¾ tsk |
Gör så här
Pastadeg:
Fyllning:
Ravioli:
Citronsmör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
640 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 18,8 % | 29,6 g |
| Fett: | 43,1 % | 31,2 g |
| Kolhydrater: | 38,1 % | 60,1 g |