Grekiska färsbiffar

Grekiska färsbiffar

45 min
Huvudrätt
Saftiga grekiska biffar, bifteki, som får smak och sälta av vitost eller fetaost. Servera med sallad och tzatziki.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grekiska-farsbiffar/

Gör så här

  • Blanda färsen med salt, peppar, vitlök, persilja och vatten till en jämn smet. Smula osten och blanda den ordentligt med färsen.
  • Forma 8 biffar och stek dem i smör 3-4 min på varje sida.
  • Tillaga klyftpotatisen enligt anvisning på förpackningen.
  • Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt och låt ligga ca 15 min. Pressa ur saften och blanda gurkan med matyoghurt, vitlök och peppar. Ställ kallt.
  • Skölj salladen och bryt den i bitar. Skala och skiva löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär tomaterna i klyftor. Blanda grönsakerna i en skål.
  • Servera biffarna med salladen och tsatsikin.
Klart!
Energi:

625 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
½ dl
Vatten
3 msk
150 g
1 msk
Klyftpotatis
600 g
Tsatsiki:
Gurka
½
Salt
½ tsk
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Svartpeppar
1 krm
Sallad:
Romansallad
1
Rödlök
1
Gul paprika
1
Tomater
4