Färsbiffar med vitost

Färsbiffar med vitost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(70 st)

Saftiga biffar som får smak och sälta av vitost eller fetaost. Servera med sallad och tsatsiki.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tsatsiki:

Sallad:

  • 1 romansallad
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 4 tomater

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, peppar, vitlök, persilja och vatten till en jämn smet. Smula osten och blanda den ordentligt med färsen.
  2. Forma 8 biffar och stek dem i smör 3-4 min på varje sida.
  3. Tillaga klyftpotatisen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt och låt ligga ca 15 min. Pressa ur saften och blanda gurkan med matyoghurt, vitlök och peppar. Ställ kallt.
  5. Skölj salladen och bryt den i bitar. Skala och skiva löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär tomaterna i klyftor. Blanda grönsakerna i en skål.
  6. Servera biffarna med salladen och tsatsikin.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag