Färsbiffar med pinjenötter

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Färsbiffar med pinjenötter

Köttfärsbiffar i utvalt gott sällskap med pinjenötter och läcker getoströra.

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Vitlöksklyfta
1
Pinjenötter
50 g
Äggula
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1½ dl

Röra:

Falbygdens® Getost
100 g
2 dl

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlöken. Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna.
  • Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs. Forma jämna biffar.
  • Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  • Mosa osten och blanda med matyoghurten.
Klart!

Det går lika bra med lammfärs till biffarna. Biffarna går att frysa!

https://www.arla.se/recept/farsbiffar-med-pinjenotter/