Färsbiffar med pinjenötter

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Färsbiffar med pinjenötter

Köttfärsbiffar i utvalt gott sällskap med pinjenötter och läcker getoströra.

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Vitlöksklyfta
1
Pinjenötter
50 g
Äggula
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1½ dl

Röra:

Falbygdens® Getost
100 g
2 dl

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlöken. Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna.
  • Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs. Forma jämna biffar.
  • Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  • Mosa osten och blanda med matyoghurten.
Markera receptet som tillagat

Det går lika bra med lammfärs till biffarna. Biffarna går att frysa!

Näringsvärden, per port

Energi:

470 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,7 g
Protein: 25,6 % 29,6 g
Fett: 70,1 % 37,2 g
Kolhydrater: 4,3 % 5 g
https://www.arla.se/recept/farsbiffar-med-pinjenotter/