Farfars Radiokaka

Farfars Radiokaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(153 st)

Radiokaka är en riktig klassiker, 50-tals-nostalgi som håller än idag. Den är lätt att göra, men Radiokaka behöver stelna en bra stund innan man kan bjuda på den.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 20 bitar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner dem i smöret och rör tills de smälter.
  2. Rör ihop florsocker, pepparkakskrydda och äggulor. Blanda med den ljumma chokladsmeten.
  3. Klä en avlång form, ca 1 liter, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex och smet. Avsluta med smet.
  4. Låt stelna i kyl över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv.

Tips:

Kakan går bra att frysa.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag