Farfars Radiokaka

Farfars Radiokaka

Betyg

(99 st)

Radiokaka är en riktig klassiker, 50-tals-nostalgi som håller än idag. Den är lätt att göra, men Radiokaka behöver stelna en bra stund innan man kan bjuda på den.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner dem i smöret och rör tills de smälter. Rör ihop florsocker, pepparkakskrydda och äggulor. Rör ner den ljumma chokladsmeten. Klä en avlång form, ca 1 liter, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex och smet. Avsluta med smet. Låt stelna i kyl över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv.

Tips:

Kakan går bra att frysa.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem