Fänkålstsatsiki

Fänkålstsatsiki

40 min Buffé
Krispig fänkål ger en lätt smak av lakrits till den här tsatsikin. Den passar till i stort sett allt på grillen, testa och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär bort roten från fänkålen och strimla resten så tunt som möjligt. Gärna på mandolin.
  • Blanda fänkål och citronsaft och låt det stå ca 2 min.
  • Rör ner vitlök, honung och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt stå i kyl ca 20 min innan servering.
Klart!
Tips:

Kan förberedas någon dag i förväg och förvaras i kyl. Sedan är det bara att röra om innan servering.

Energi:

110 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Fänkål
200 g
Pressad citron
1 msk
Pressade vitlöksklyftor
2
Flytande honung
1 tsk
3 dl
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm