Fänkålstsatsiki

40 min Buffé
Fänkålstsatsiki

Krispig fänkål ger en lätt smak av lakrits till den här tsatsikin. Den passar till i stort sett allt på grillen, testa och njut!

Ingredienser

Fänkål
200 g
Pressad citron
1 msk
Pressade vitlöksklyftor
2
Flytande honung
1 tsk
3 dl
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm

Gör så här

  • Skär bort roten från fänkålen och strimla resten så tunt som möjligt. Gärna på mandolin.
  • Blanda fänkål och citronsaft och låt det stå ca 2 min.
  • Rör ner vitlök, honung och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt stå i kyl ca 20 min innan servering.
Markera receptet som tillagat

Kan förberedas någon dag i förväg och förvaras i kyl. Sedan är det bara att röra om innan servering.

Näringsvärden, per port

Energi:

107 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,7 g
Protein: 14,8 % 3,9 g
Fett: 63,6 % 7,7 g
Kolhydrater: 21,6 % 5,7 g
https://www.arla.se/recept/fankalstsatsiki/