Fänkålsstekt lax med matvetesallad
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Kummin och muscovadosocker ger en spännande smak till laxen. Matvetesalladen är lika god varm som kall och kan varieras med rucola istället för dill.
Ingredienser
Laxfilé
|
600 g |
---|---|
Fänkålsfrön
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Muscovadosocker
|
1 msk |
1 msk | |
Citron
|
1 |
Matvetesallad:
Matvete
|
2 dl |
---|---|
Stort äpple
|
1 |
Fänkål
|
½ |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Rapsolja, gärna kallpressad
|
2 msk |
Honung
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
½ krm |
Färsk dill
|
1 kruka |
Oströra:
2 dl | |
2 dl | |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
715 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 40 g |
Kolhydrater: | 44 g |
Fett: | 42 g |

