Fänkålsstekt lax med matvetesallad
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kummin och muscovadosocker ger en spännande smak till laxen. Matvetesalladen är lika god varm som kall och kan varieras med rucola istället för dill.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Fänkålsfrön
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Muscovadosocker
|
1 msk |
| 1 msk | |
|
Citron
|
1 |
Matvetesallad:
|
Matvete
|
2 dl |
|---|---|
|
Stort äpple
|
1 |
|
Fänkål
|
½ |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Rapsolja, gärna kallpressad
|
2 msk |
|
Honung
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
½ krm |
|
Färsk dill
|
1 kruka |
Oströra:
| 2 dl | |
| 2 dl | |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
778 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,7 g |
| Protein: | 22,5 % | 43 g |
| Fett: | 51,5 % | 45,3 g |
| Kolhydrater: | 26 % | 49,8 g |