Fänkålssoppa med strimlad lax

Fänkålssoppa med strimlad lax

Betyg

(44 st)

Festlig fänkålssoppa med vitt vin och strimlad kallrökt lax på toppen. Denna enkla och snabba fänkålssoppa ska inte kokas för länge, då får den tråkig färg.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 400 g kallrökt lax
  • färsk gräslök

Gör så här:

Gör så här:

Hacka löken och skär fänkålen i grova bitar. Fräs lök och fänkål i smör i en gryta ca 5 min. Häll på vatten och vin. Rör ner buljongtärningarna. Låt soppan koka 15-20 min, tills fänkålen blivit mjuk. Om soppan kokas för länge får den en tråkig färg. Mixa soppan. Rör ner crème fraiche och grädde. Smaksätt med peppar. Servera med strimlad kallrökt lax och hackad gräslök.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem