Fänkålssallad med gravad lax och citronkräm
30 min
Förrätt
•
&format=webp)
Krispig fänkål, syrligt äpple och dill ger en fräsch bas i den här salladen som toppas med gravad lax och en len citronkräm. Crème fraiche passar perfekt här – dess syra och krämighet rundar av rätten, lyfter smakerna och balanserar sälta och fetma från laxen. En lätt men smakrik rätt som passar till förrätt eller som tillbehör på buffé.
Nytt
Ingredienser
Citronkräm:
Arla Köket® Crème fraiche
|
2 dl |
---|---|
Finrivet citronskal
|
2 tsk |
Salt
|
1 krm |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Fänkålssallad:
Fänkål
|
2 |
---|---|
Syrligt äpple gärna aroma
|
1 |
Citronsaft
|
1 msk |
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Dill, finhackad
|
2 msk |
Till servering:
Gravad eller kallrökt lax
|
150 g |
---|---|
Skott av grönkål
|
|
Dillvippor
|
Gör så här
Citronkräm:
Fänkålssallad:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
333 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,4 g |
Protein: | 15,6 % | 12,8 g |
Fett: | 73,2 % | 27,6 g |
Kolhydrater: | 11,2 % | 9,2 g |

