Fänkålsgryta

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Fänkålsgryta

Fänkål ger en god smak och gott om c-vitamin! De svarta bönorna ger protein.

Ingredienser

Fänkål
500 g
Gula lökar
4
1 msk
Salt
1 tsk
Svart böna à 400 g
1 burk
4 dl
Färsk basilika
1 kruka
Basmatiris
3 dl

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär fänkålen i bitar. Skala och klyfta löken.
  • Fräs fänkål och lök i smör-&rapsolja i en gryta ca 5 min. Salta.
  • Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Rör ner bönor och soppa i grytan. Låt det koka några min.
  • Strö över basilikan och servera med riset.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

455 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 12,9 g
Protein: 17,5 % 19,6 g
Fett: 15,9 % 8,2 g
Kolhydrater: 66,6 % 74,6 g
https://www.arla.se/recept/fankalsgryta/