Fänkålsbakad röding med råraka samt äpple- och pepparrotssmetana
1 tim 10 min
•
Arbetstid: 50 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Flera populära klassiker samsas i den här förrätten. Råraka frasigt stekt i smör med rimmad röding, forellrom och en syrlig klick med äpple och pepparrot. Torsten Kjörling, Årets Kock 1984 har skapat rätten.
Ingredienser
Rödingfilé:
|
Rödingfiléer
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1¼ msk |
|
Salt
|
1¼ msk |
|
Stött fänkålsfrön
|
1 krm |
|
Krossad vitpeppar
|
1 krm |
Äpple- och pepparrotssmetena:
|
Grönt äpple
|
½ |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Riven pepparrot
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
Råraka:
|
Fast potatis
|
200 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 krm |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
Till servering:
|
Forellrom
|
50 g |
|---|---|
|
Blandad grönsallad
|
40 g |
Gör så här
Rödingfilé:
Äpple- och pepparrotssmetana:
Råraka:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
460 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 30,5 % | 34,5 g |
| Fett: | 55,7 % | 29 g |
| Kolhydrater: | 13,8 % | 15,6 g |